Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η ΒΟΗΘΕΙΑ

  «Μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί» Προς Κορινθίους Επιστολή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών με τη βοήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της μη Κυβερνητικής οργάνωσης "Κέντρο Διεθνούς Αλληλεγγύης και Συνεργασίας" δραστηριοποιούνται στην Ουγκάντα και στη Τανζανία .
  Από τα περίπου 37.000.000 των κατοίκων της Τανζανίας, το 44% είναι μέχρι 14 ετών, το 53,5% από 15 - 64 ετών, ενώ μόνο το 2,5% είναι άνω των 65 ετών.
Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 17,6 έτη(!!), ενώ η παιδική θνησιμότητα αγγίζει το 10%(!!). Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τη νόσο του AIDS. Κάποιος δε, που έχει ξεπεράσει το 45ο έτος της ηλικίας του θεωρείται υπερήλικας.Ανάλογη εικόνα υπάρχει στην Ουγκάντα.Στο πλαίσιο αυτό με χρηματοδότηση της Ελληνικής Kυβέρνησης κατασκευάστηκε και λειτουργεί από το 2008 στην πόλη Bukoba Nοσοκομείο που διαθέτει εξωτερικά Ιατρεία ,εργαστήρια μικροβιολογικό και ακτινολογικό και θαλάμους βραχείας νοσηλείας.
Περιοδικά οργανώνονται αποστολές αφιλοκερδώς Γιατρών από την Ελλάδα και αποστέλλεται φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό με εμπορευματοκιβώτια με τη βοήθεια   της οργάνωσης ΚΕ.Δ.Α.Σ
Το Έλληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδρασε με όραμα ,ώστε η Ελλάδα στο μέλλον να έχει τις απαραίτητες προσβάσεις για να αναπτυχθούν οι οικονομικές δραστηριότητες με τις χώρες αυτές.
Iατρική Βοήθεια
Το Νοσοκομείο της Βukoba σαν Ιατρικό προσωπικό διαθέτει μόνο  βοηθούς Γιατρού.
Η βοήθεια από την Ελλάδα είναι απαραίτητη.

To Νοσοκομείο στη Τανζανία με Ελληνική βοήθεια .
Το Ιατρικό προσωπικό όλοι Ελληνες.















Περιμένοντας υπομονετικά



Πανέμορφη με το τουρμπάνι της πήγε το μωρό της στο γιατρό.









































 O μικρός έχει πάθει έγκαυμα





















Ο ασθενής πάσχει από ασκίτη λόγω ηπατικής βλάβης,με αποτέλεσμα συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας υγρού στη κοιλιακή χώρα.O γιατρός αφαίρεσε με αυτοσχέδιο μηχανισμό 7 λίτρα υγρού.

Το πήρε ο ύπνος περιμένοντας

Η κουκλίτσα  θα κάνει εμβόλιο


Για την oneiromata-Mέχρι νάρθει η σειρά της ξάπλωσε στο γρασίδι,ότι έχει πάνω της είναι στοιχεία της φορεσιάς της.Το τουρμπάνι που φορούν έχει χρησιμότητα να μεταφέρουν πάνω τους καλάθια,και ο χιτώνας εξυπηρετεί διάφορες χρήσεις από το σκέπασμα του μωρού ,μέχρι σάλι.Σε όλους τους λαούς η φορεσιά έχει χρησιμότητα,μόνο στο Δυτικό κόσμο η φορεσιά ικανοποιεί πλέον κυρίως  λόγους αισθητικής.


Η ανάρτηση αυτή έγινε για να αποδείξει σε αυτούς που εκδηλώνουν έμπρακτα τα φιλάνθρωπα αισθήματα τους να μην αμφιβάλλουν διότι στις περισσότερες των περιπτώσεων η βοήθεια φτάνει στο προορισμό της.

33 σχόλια:

ξωτικό είπε...

Mακάρι ! ας φτάνει και η μισή τουλάχιστον !
Μα τι κουκλί τι ματιά!!!
Σας ευχαριστούμε ....

ღ oneiremataღ είπε...

Η αλήθεια είναι πως έχουν ακουστεί διάφορα κατά καιρούς για το κατά πόσο φτάνει ή όχι στους αποδέκτες η φιλανθρωπική βοήθεια των διάφορων οργανισμών, αλλά πιστεύω ότι αυτοί που το ζουν από κοντά, όπως στην περίπτωση αυτή, ξέρουν καλύτερα...
Εκείνο το μωράκι που αποκοιμήθηκε τυλιγμένο στο πάτωμα Κένταυρε, ομολογώ πως το καταλυπήθηκα (ή μήπως το άφησε μόνο για τη φωτό κάτω η μάνα του?).

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι οτι δεν φτάνει η βοήθεια όσες αναρτήσεις και να κάνεις.
Ρώτα τον γιό σου Κένταυρε και να δεις οτι θα με επιβεβαιώσει.
Να είσαι περήφανος που το παιδί σου έκανε οτι έκανε, και να ξέρεις οτι και εμείς μαζί σου.
αλλά....

Thalassenia είπε...

Εσύ ξέρεις ένα δρόμο που οδηγεί την βοήθεια εκεί που πρέπει, υπάχουν όμως τόσοι άλλοι που λοξοδρομούν.
Όλοι ξέρουμε πως η βοήθεια αυτή είναι κάτι αλλά είναι και τίποτα, μπροστά σε αυτά που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να γίνουν στον κόσμο μας.

Αξίζει ΜΠΡΑΒΟ όμως σε εκείνους που βοηθούν έμπρακτα όσο μπορούν.

Margo είπε...

Κι εγώ το πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές η βοήθεια φτάνει στον προορισμό της χάριν σε κάποιους ανθρώπους που η προσφορά είναι πάνω απ' όλα προσωπική ανάγκη.

Είναι τρομερό στις μέρες μας άνθρωποι να αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλα προβλήματα επιβίωσης. Τρομερές οι ανισότητες στον κόσμο..

Dimos είπε...

Δεν ξέρω αν όόόόόόόόλη η βοηθεία που είναι να σταλεί κάπου φτάνει πάντα εκεί που πρέπει να φτάσει. Αλλά ακόμα και ένα μέρος να φτάνει, δεν πάει χαμένο. Ποτέ. Αρκεί να υπάρχει!

Για αυτό ας μην μπαίνουμε στις λογικές "έλα μωρέ, τί να βοηθήσουμε, τί αξία θα έχει, τι διαφορά θα κάνουμε εμείς, δεν βοηθάει και κανείς άλλος κ.τ.λ." Αυτά είναι ανοησίες. Όποιος θέλει και μπορεί ας βοηθήσει, και η βοήθειά του θα βρει αντίκρισμα. Σίγουρα.

Τα συγχαρητήριά μου για την ανάδειξη του θέματος και διπλό μπράβο αν ο γιος σου ήταν πράγματι μέρος της αποστολής (όπως διαβάζω στα σχόλια του Thalassokrator).

karfoma είπε...

Εύγε Δάσκαλε για την προβολή του θέματος, τις ωραίες εικόνες αλλά και για την παρουσία του «μήλου» σου στην αποστολή!
Καλό είναι να βλέπουμε και το έργο τις εκκλησίας όπου υπάρχει!

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΙ'ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ!
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ!

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ
ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΑΓΚΗ!

http://www.youtube.com/watch?v=_2Ikk_IBw_4

a-kentavrou είπε...

@ξωτικό
Οι προβληματισμοί σου ήταν αφετηρία γιαυτή την ανάρτηση.

a-kentavrou είπε...

@oneiromata
H μητέρα δίπλα είναι άγρυπνος φρουρός,στη Τανζανία δεν υπάρχουν καρότσια,καρότσι είναι η αγκαλιά της μάνας,το τύλιξε με τη φορεσιά της.Για σένα θα προσπαθήσω να προσθέσω μια φωτό για να δεις ότι ο λαός είναι σε επαφή με τη φύση και συνηθίζει να ξαπλώνει στο έδαφος.

α Κενταύρου είπε...

@Thalassocrator
To δεν φτάνει η βοήθεια είναι υπερβολικό.
Με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις σαν οικογένεια δεν έχουμε καμιά σχέση ώστε να τις υπερασπιστώ,αυτό που γνωρίζω είναι απλό κληθήκαμε και αφιλοκερδώς είπαμε ναι.
Οφεληθήκαμε σαν εμπειρία ζωής και επιστημονικής χρωστάμε πλέον σε αυτό το λαό δεν μας χρωστάει.Αυτή την επμειρία μας την μοιράζομαι με τους φίλους μπλόγκερ,πιστεύοντας ότι όταν κληθούν θα πουν ναι.Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βοηθηθεί μια χώρα πχ να πας ένα σαφάρι στη Τανζανία που έχει Εθνικό πάρκο αγριων ζώων.

α Κενταύρου είπε...

@Τhalassenia
To τίποτα πάλι είναι υπερβολή ,είναι Μικρά ζύμη......
όπου θα βοηθήσει αυτή τη χώρα να αρχίσει να αναπτύσσεται ήδη ο Τουρισμός είναι απο τα πιο σημαντικά κομμάτια της οικονομίας της.

α Κενταύρου είπε...

@Μargo
O πληθυσμός που φτάνει στο Ιατρείο είναι από αυτούς που μπορούν να προσεγγίσουν ,δηλαδή είναι οικονομικά ευνοημένοι υπάρχουν άλλοι στο εσωτερικό της χώρας που δεν μπορούν να προσεγγίσουν γιατί δεν έχουν χρήματα για να μετακινηθούν.Θρησκευτικά είναι παγανιστές και φυσικά παίρνουν συμβουλές από μάγους.Για να εξισοροπιστεί η απώλεια λόγω της υψηλής θνησιμότητας κάνουν πολλά παιδιά,η εικόνα στη Τανζανία είναι χαρακτηριστική παιδιά πολλά στις γειτονιές να αναζητούν τροφή σαν τα σπουργίτια.Η αποστολή δεν είχε δυνατότητα να μεταφέρει τρόφιμα μόνο φαρμακευτικό υλικό και γλυφιτζούρια,που είναι τροφή γιατί έχει γλυκόζη.

α Κενταύρου είπε...

@Dimo
Αλλά ακόμα και ένα μέρος να φτάνει, δεν πάει χαμένο. Ποτέ. Αρκεί να υπάρχει!
Kαι εγώ είμαι αυτής της αντίληψης.
Ο γιός μου συμμετείχε στην αποστολή ,είναι ο νεαρός που αδειάζει το υγρό από τον ασκίτη του ασθενούς.
Η Τανζανία είναι μια χώρα με αναπτυσόμενο τουρισμό και ανοίγεται πεδίο δράσης λαμπρό για νέους Πολιτικούς Μηχανικούς που τους αρέσει η περιπέτεια.Στείνεις μια εταιρεία και αρχίζεις να συμμετέχεις στην ανάπτυξη της!!!!!Είναι σαφές ότι με προπομπό την Εκκλησία,τις μη κυβερνητικές οργανώσεις θα ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις αν και έχουν ήδη ξεκινήσει πχ η εταιρεία ΤΡΙΤΩΝ μεταφέρει τα κοντέινερς της ανθρωπιστικής βοήθειας.Κάποιοι που βλέπουν μακριά σχεδιάζουν το μέλλον.

α Κενταύρου είπε...

@Karfoma
Για το ρόλο της εκκλησίας στη κοινωνία υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις,ιδιαίτερα στο τομέα της πίστης.
Κανείς νουνεχής δεν μπορεί να απορρίψει το έργο της στο τομέα φιλανθρωπία.Καλό είναι η κοινωνία να μη δίνει περιθώριο οι άνθρωποι να επιβιώνουν με τη φιλανθρωπία.Μέχρι να γίνει αυτό κάτι πρέπει να γίνει.Σε αυτό το κάτι συμμετέχει και η εκκλησία .Στη προκειμένη περίπτωση ενεργεί και σαν προπομπός διείσδυσης ελληνικών επιχειρήσεων στην αναπτυσσόμενη οικονομία της Τανζανίας.

α Κενταύρου είπε...

@Μαμούνι
Απομόνωσα απο το τραγουδάκι.
Μην τα παρατάς ρε, πίστεψε σε κάτι
Αγάπη είναι να πιστεύω κι εγώ πως το αύριο θα ναι λίγο καλύτερο, πιο όμορφο.
Τι μαμούνι είσαι συ που τα ξετρυπώνεις!!!!!!

mutzenbacher είπε...

Πολυ όμορφες φωτογραφίες που έμενα προσωπικά με γεμίζουν αισιοδοξία.

ξωτικό είπε...

Tο κατάλαβα Αστερισμούλι,και καλά έκανες γιατί όπως είδες αυτή η αμφιβολία τρώει πολλούς.Πάντως όπως είχα πεί και παλιότερα σε κάποιον και για την unicef, μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο πιο αξιόπιστο εγώ θα βοηθάω,δεν μπορώ την λογική του να μην κάνω τίποτα μέχρι να βρώ το τέλειο.

α Κενταύρου είπε...

@mutzenbacher
To ίδιο αίσθημα έχω και γω.
Εκείνο που μου αρέσει είναι, ότι πόσο κοντά στη φύση είναι αυτοί οι άνθρωποι πόσο όμορφες είναι οι γυναίκες μέσα στη πολυχρωμία τους.Εχω φωτογραφίες της καθημερινότητας τους θα τις βάλω αργότερα ,γιατί από υλικό 300 φωτο πρέπει να ξεχωρήσω αυτές που εξυπηρετούν το θέμα που θέλω να αναδείξω.

Side21 είπε...

Είναι μια καλή δικαιολογία ...
όταν δεν θέλουμε να βοηθήσουμε !!!
να λέμε πως τα τρώνε οι επιτήσειοι κ.λ.π.
Όσο κι αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα πρέπει
να προσφέρουμε και να ελπίζουμε να πάνε
τουλάχιστο τα περισσότερα στο σκοπό τους ...
Την καλησπέρα μου ...

Ανώνυμος είπε...

Nαι ίσως η διατύπωση να ηταν λάθος και ζητάω συγνώμη.
Νομίζω οτι με καλύπτει απόλυτα το σχόλιο του Dimos.

a-kentavrou είπε...

@side21
Ο Κόσμος έχει δει πολλά και έχει χάσει την εμπιστοσύνη,βλέπει τα πάντα με καχυποψία.Εδώ στα μλόγκ υπάρχουν μπλόγκ που με επικάλυψη τη φιλανθρωπία κάνουν εμπόριο.

@kentavrou είπε...

@Thalassocrator
Δεν σε κατηγορώ που έχεις τις επιφυλάξεις σου.Υπάρχουν άτομα που ηγούνται μιας φιλανθρωπικής εκστρατείας και είναι προμηθευτές των προϊόντων ή του εξοπλισμού που αποστέλλεται και μάλιστα υπερκοστολογιμένο.Τη βοήθεια αυτή την εκμεταλλεύονται και τοπικοί παράγοντες.Τώρα που ήταν κάτω η αποστολή υπήρχε προεκλογική εκστρατεία μια από αυτές τα μέλη του κυβερνόντος κόμματος μοίραζαν ρούχα και ο κόσμος ποδοπατιόταν τα ρούχα αυτά ήταν από φιλανθρωπία κράτησαν και τα μοίραζαν τώρα για να πετύχουν το στόχο τους.Aυτή η διαπίστωση δεν πρέπει να αναιρεί τη προσπάθεια.

Άιναφετς είπε...

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα στα σχόλια των φίλων μας...μόνο πως αυτές οι νέες μητέρες είναι πανέμορφες και η αγάπη που δείχνουν στα μωρά τους καθρεπτίζεται στα μικρά χαρούμενα προσωπάκια...δυστυχώς έχουμε δει και ακριβώς αντίθετες θλιβερές εικόνες...
Καλό βράδυ Μιχάλη μου!

ღ oneiremataღ είπε...

Σ΄ευχαριστώ Μιχάλη, απλά δεν ήξερα ότι το συνηθίζουν και το θεωρούν τόσο φυσικό το να αφήνουν το μωράκι κάτω, γι΄αυτό με ξένισε, περίμενα να το κρατάει στην αγκαλιά της... καλό σου βράδυ :-))))))

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

"Σαν να 'χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κι οι καϋμοί του κόσμου", όπως έλεγε κι ο Σκιαθίτης.
Μόνο που να, μπάρμπα Αλέξανδρε, θα του έλεγα, υπάρχουν και κάποιοι που με τη δράση τους τα κάνουν λιγότερο πολλά!
Να 'ναι πάντα γερό το κλωνάρι σου, Κένταυρε!
(και το πληκτρολόγιό σου) :)

to alataki είπε...

Όπως και να έχει, αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη και από την ελάχιστη βοήθεια.
Το τραγικό είναι η αδιαφορία των ισχυρών που με την πολιτική τους έχουν καταδικάσει τα 3/4 του πληθυσμού της γης.
Για ποιον πολιτισμό να μιλήσουμε;
Οι αναρτήσεις σας ξυπνούν συνειδήσεις...

α Κενταύρου είπε...

@Υπατία
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

IonnKorr είπε...

Ήρθα καθυστερημένος.

Όμως, παρά την αντίθεσή μου σε θέματα "βαθειάς ουσίας" πρέπει να πω ότι η ανάρτησή σου είναι φοβερά εντυπωσιακή και πολύ ανθρώπινη. Πάρα πολύ συγκινητική θα έλεγα.

Και τα στοιχεία που παρέχεις.

Ακόμα θαυμάζω την ευρύτητα που δείχνεις να βλέπεις και τα άσχημα όπως αυτό το σχόλιό σου που μου άρεσε πολύ.

"Δεν σε κατηγορώ που έχεις τις επιφυλάξεις σου.Υπάρχουν άτομα που ηγούνται μιας φιλανθρωπικής εκστρατείας και είναι προμηθευτές των προϊόντων ή του εξοπλισμού που αποστέλλεται και μάλιστα υπερκοστολογιμένο.Τη βοήθεια αυτή την εκμεταλλεύονται και τοπικοί παράγοντες.Τώρα που ήταν κάτω η αποστολή υπήρχε προεκλογική εκστρατεία μια από αυτές τα μέλη του κυβερνόντος κόμματος μοίραζαν ρούχα και ο κόσμος ποδοπατιόταν τα ρούχα αυτά ήταν από φιλανθρωπία κράτησαν και τα μοίραζαν τώρα για να πετύχουν το στόχο τους.Aυτή η διαπίστωση δεν πρέπει να αναιρεί τη προσπάθεια."

Νάσαι καλά.

α Κενταύρου είπε...

@to alataki
Σε μια προηγούμενη ανάρτηση είχαν εκφραστεί προβληματισμοί,έκρινα ότι πρέπει να επανέλθω με αποδείξεις για τους πλέον δύσπιστους.
Ψάχνοντας σε μια παλαιότερη ανάρτηση είδα ένα σχόλιο σου ,με συγχωρείς δεν το πήρα είδηση και δεν απάντησα.

α Κενταύρου είπε...

@ΙοnnKorr
H παρέμβαση σου στη προηγούμενη ανάρτηση ανέδειξε προβλήματα,γιατί πράγματι πίσω από το συναίσθημα,τα προσωπικά βιώματα υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα του κόσμου που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποσιωπάται.

Άστρια είπε...

Δεν μπορούσα να μην αφήσω σχόλιο σ' αυτή την ανάρτηση και να πω ότι αυτοί οι Άνθρωποι που χαρίζονται για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους με αυτόν τον μοναδικό τρόπο, είναι σαν μικροί άγγελοι στη γη!

α Κενταύρου είπε...

@Astria
Ολοι μπορούμε να γίνουμε άγγελοι όταν το θέλουμε και όποτε το θέλουμε.