Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΣΥΝΘΕΣΗ




                                                                                                                                                                                       

Ήταν εξοχικό στη δεκαετία του 60.
Τώρα μέσα στη πόλη δείχνει πως ήταν τα Βριλήσσια.Γλίτωσε την αντιπαροχή.
Για πόσο όμως? Η οικονομική κρίση ίσως  επιβράδυνε τη μετατροπή του σε πολυκατοικία.










12 σχόλια:

Thalassenia είπε...

Η όμορφη λεπτομέρεια της γλάστρας δείχνει ότι η αισθητική ήταν φυσικό επακόλουθο μιας πιο ήρεμης ζωής.

α Κενταύρου είπε...

Eγώ είμαι στο Σπαθίφυλλο της προηγούμενης ανάρτησης,απέναντι η πρώην εξοχική κατοικία,τώρα κύρια κατοικία.Για καλή μας τύχη η απέναντι πλευρά έχει πέντε μονοκατοικίες μεταγενέστερες διόροφες αυτή είναι η μόνη ισόγεια, τη σπιτονοικοκυρά τη βλέπω έχω μάθει ότι είναι συνταξιούχος καθηγήτρια.Στην Αθήνα η έννοια γειτονιά δεν υπάρχει όλοι κλεισμένοι στο καβούκι τους.Όσοι είναι στη γειτονιά της εποχής των εξοχικών μιλάνε λένε μια Καλημέρα,εμείς οι εσωτερικοί μετανάστες δεν έχουμε ταυτότητα είμαστε απλά πρόσωπα που περπατάνε στον ίδιο δρόμο.Η γειτονιά μας υπάρχει είναι αλλού στη πατρίδα,που την αφήσαμε αλλά όπως λέει ο ποιητής η μνήμη καίει
άκαυτη βάτος.

Άστρια είπε...

Μελαγχολικό το προηγούμενο σχόλιο, όμως με πολύ αλήθεια...

Αν δεν κάνω λάθος, αυτό το τριαντάφυλλο το έχω κι εγώ πολλά χρόνια, είναι πολύ ανθεκτικό. Το αγαπώ πολύ για τη βελουδένια υφή που έχουν τα πέταλα και το υπέροχο άρωμά του.
Αν μπορούσε να πάρει ένα μόσχευμα η 3α:)

Καλό βράδυ, καλή εβδομάδα!

Thalassenia είπε...

Και πάλι τυχερός είσαι αφού τα Βριλήσια είναι περιοχή που ακόμα έχει άχτιστα οικόπεδα και χαμηλή δόμηση σχετικά. Περνάω συχνά από Λ.Πεντέλης προς Δουκ.Πλακεντίας.
Την επόμενη φορά θα σου φωνάξω... Καλημεεεέρααα από την μπλογκογειτονιά:)

Καλή εβδομάδα, χαιρετισμούς στην 3α.

α Κενταύρου είπε...

@ Άστρια
Φέτος φύτεψα τον Ιανουάριο αρκετά μοσχεύματα.Τέτοια με βελουδένια υφή έχουμε.Αυτή της φωτογραφίας είναι αναρριχώμενη στο κεφαλόσκαλο πάνω σε μια σιδερένια κατασκευή που φαίνεται στη φωτο.

Margo είπε...

Η κρίση σταμάτησε τη δόμηση και αυτό δεν είναι κακό. Πριν κτιστούν τα πάντα μπήκε φρένο. Οι μονοκατοικίες στις πόλεις, συνήθως περιποιημένες, είναι όαση. Στο νησί βλέπουμε έτσι τα άκτιστα χωράφια. Σε περιοχές μάλιστα που έχουν φορτωθεί πολύ, χαίρεσαι να βλέπεις λίγο γη ελεύθερη. Ευτυχώς δεν μένω σε τέτοια περιοχή γιατί δεν θα με χωρούσε ο τόπος.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

α Κενταύρου είπε...

@Margo
Πέρασες "Μια Καλημέρα να μου πεις" του Μάνου Λοίζου!!!
Παλάτια κτίζουμε και μεις έστω και στην άμμο.Εκεί στη Μύκονο υπέροχα Παλάτια με θέα τη θάλασσα.
Είχες καιρό να φανείς από τη καθαρή Δευτέρα,έκανες μια ανάπαυλα.

Άιναφετς είπε...

Πόσο μου αρέσουν αυτές οι μικρές οάσεις που έχουν μείνει από εδώ και από εκεί στα περίχωρα της Αθήνας, μας θυμίζουν πως ήταν κάποτε τα περίχωρα και ανοίγουν τη καρδιά στους ευαίσθητους γείτονες!

Τα τρυφερά ΑΦιλιά μου! :)

α Κενταύρου είπε...

@ Άιναφετς Το 67 ήρθα στην Αθήνα,σαν φοιτητής ανέβαινα τη Λεωφόρο Πεντέλης για να πάω στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης.Τα Βριλήσσια ήταν ένα πευκοδάσος με σκόρπια εξοχικά.Σήμερα το 95% είναι πολυκατοικίες ευτυχώς τετραώροφες οι περισσότερες, βλέπεις ουρανό, ευτυχώς έχουν κήπους ,ευτυχώς υπάρχουν ακόμη κοτσύφια να κελαηδάνε το πρωί.

zoyzoy είπε...

Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε διαμέρισμα περιορισμένη σε 80-100τμ χωρίς αυλή ή κήπο!
Υπέροχα τα βυσινιά τριαντάφυλλα φέτος έκανα μια κουτσουκέλα,έκοψα απ'τον γείτονα πριν την κλαδέψει και'βαλα μόσχευμα μου έπιασαν και οι δύο.Του χρόνου θα έχω και'γω!!

Σου χρωστώ μια ανάρτηση με λουλούδια τον Μάιο θα'χω περισσότερα ανθισμένα!

α Κενταύρου είπε...

@ zoyzoy
Έβαλα μοσχεύματα τριανταφυλλιάς περίπου 10, μέσα Φλεβάρη ,έπιασαν ορισμένα ,μερικά όμως ενώ βλάστησαν μετά ξεράθηκαν,αυτό σημαίνει δεν έκαναν ριζικό ,για σίγουρο αποτέλεσμα χρειάζεται ορμόνη ριζοβολίας ,αφράτο χώμα.Εσύ πότε τα φύτεψες?Θα με ενδιέφερε να δω το αποτέλεσμα.Μπορείς να μου στείλεις με μέιλ(mkarlis@otenet.gr) φωτο αλλά αν θα κάνεις ανάρτηση θα τις δω.

zoyzoy είπε...

Εχω τη συνήθεια να τα χώνω σε γλάστρες με άλλο φυτό μέσα ώστε να παίρνουν την απαραίτητη υγρασία που θέλουν και αν μεγαλώσουν λίγο τα μεταφυτεύω.
Ακόμα είναι μικρές γιατί έβαλα μικρά κλαδάκια.
Χωρίς ορμόνη γύρω στο τέλος Γενάρη με αρχές Φλεβάρη τα'βαλα.Την ορμόνη την χρησιμοποιώ για πιο δύσκολα φυτά όπως αζαλέα,γαρδένια κ.α
ΟΙ τριανταφιλιές με πάνε με τις γαριφαλιές δεν έχω καλή σχέση δεν μπορώ να κρατήσω μία!~