Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΑΡΕΑ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ " ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Γ' ΡΑΙΧ"

 Tη παράσταση σκηνοθέτησε ο ηθοποιός Μ.ΣAΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ καθηγητής Θεατρολογίας στο σχολείο.

Την Οργάνωση είχαν η οικονομολόγος  Α.ΑΡΜΑΓΟΥ και ο Β.ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ θεατρικός συγγραφέας του έργου" Το Γάλα" καθηγητές στο σχολείο.
Το θεατρικό έργο του Μπρέχτ διαπραγματεύεται τις συνέπειες του φασισμού στη συμπεριφορά των  ανθρώπων,στην εισαγωγή του έργου μέσω videowall γίνεται αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο,πως από τη Δημοκρατία της Βαιμάρης έφτασαν στη Χιτλερική Γερμανία.Το έργο είναι διαχρονικό και μας υποδεικνύει πόσο εύκολο είναι να διολισθήσει η κοινωνία στο φασισμό κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που εμφανίστηκαν και στη σημερινή Ελλάδα.

































5 σχόλια:

Άστρια είπε...

Συγχαρητήρια για την εκδήλωση και το ενδιαφέρον των μαθητών για το σοβαρό θέατρο, αλλά και για την επιλογή του έργου του Μπρεχτ σε συνάρτηση με τα σημερινά βιώματα.
Διαχρονικές οι αλήθειες μέσα στα έργα του.

Πολύ ωραία ανάρτηση. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να αναδεικνύονται


α και 3α, καλή Μεγάλη Εβδομάδα

Margo είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους!
Χαίρομαι που υπάρχουν καθηγητές που κάνουν τόσο καλή δουλειά, τυχερά τα παιδιά που τους συναντούν!

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και από εμένα :)

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Είχα δει την αναφορά σου και στο F/B. Είχε έρθει και σε μας πρόσκληση γι' αυτή την προσπάθεια, αλλά δεν μπόρεσα να παρευρεθώ.
Όπως βλέπεις, είναι αρκετοί οι μαθητές και οι δάσκαλοι που επιμένουν κόντρα στην παροιμία (νηστικό αρκούδι...) και κόντρα στους καιρούς -ή, μάλλον, εξαιτίας τους.
Στο σχολείο του ανιψιού μου η Γ΄ Λυκείου (μάλιστα, η τάξη που ετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές!) ανέβασε θεατρική παράσταση σε κείμενο συμμαθητή τους!!! Δυστυχώς δεν είχα υλικό για να το δημοσιοποιήσω. Ίσως αν την επαναλάβουν, όπως τους ζητήθηκε...
ΥΓ: Είναι τόσο ωραίο να σε ξαναβρίσκω εδώ!

Άιναφετς είπε...

Αχ! μια αύρα φρεσκάδας και νιάτων φύσηξε εδώ, μπράβο στα παιδιά και στους καθηγητές που τους βοήθησαν!
Τι όμορφο που είναι, όταν σε επισκέπτομαι να διαβάζω και τους e-παλιόφιλους συγχρόνως!
Καλό Πάσχα σε όλη την οικογένεια εύχομαι!

α Κενταύρου είπε...

@ Άστρια
@ Margo
@ Υπατία η Αλεξανδρινή
@ Άιναφετς
Λόγω ελλείψεως χώρου έγινε μια παράσταση το πρωί και μια παράσταση στις 8.30 με τους γονείς των παιδιών και προσκεκλημένους τους καθηγητές που έχουν υπηρετήσει στο σχολείο και τους συνταξιούχους καθηγητές.
Το σχολείο αυτό που στον τίτλο του δεν έχει αριθμό αλλά την περιοχή που έχει την έδρα του συνεχίζει μια παράδοση στο χώρο του θεάτρου.Μια παράσταση του "Ο Αρχοντοχωριάτης " του Μολιέρου έχει βραβευθεί. Τα κέρδη πολλά από το θέατρο,πέραν το ότι δίνει ταυτότητα στο σχολείο καλλιεργεί την ομαδικότητα , περνάει τα πανανθρώπινα μηνύματα στους μαθητές εξυπηρετεί και το πραγματικό εκπαιδευτικό ρόλο του σχολείου στο να βρίσκει τις δεξιότητες των μαθητών και να τις αναδεικνύει.Στη παράσταση αυτή αναδείχθηκε ένα εξαιρετικό ταλέντο .Στη τελευταία εικόνα η μαθήτρια που μιλά στο τηλέφωνο είναι μια καταπληκτική ηθοποιός .Παίζει το ρόλο της Ιουδήθ μια Εβραίας παντρεμένης με ένα Γερμανό .Είναι ένας δύσκολος μονόλογος ,κάποια στιγμή μιλά με μια άδεια καρέκλα και μιλάει στον άντρα της.Το ζευγάρι αυτό υφίσταται τις συνέπειες της φασιστικής πολιτικής του διωγμού των Εβραίων.
Καλή Ανάσταση σας εύχομαι.