Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

"Γαλαξίας Πυροτεχνημάτων ."


Ο NGC 6946 είναι ένας σπειροειδής γαλαξίας περίπου 22 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη. Τον περασμένο αιώνα,παρατηρήθηκε να έχουν εκραγεί οκτώ σουπερνόβα σε αυτό το γαλαξία.Οι παρατηρήσεις του τηλεσκοπίου Chandra , αποκάλυψαν τρία από τα παλαιότερα σουπερνόβα που έχουν εντοπιστεί ποτέ στις ακτίνες X, δίνοντας μεγαλύτερη αξιοπιστία στο ψευδώνυμό "Γαλαξίας Πυροτεχνημάτων ." Αυτή η σύνθετη εικόνα περιλαμβάνει επίσης οπτικά δεδομένα από το Παρατηρητήριο Gemini σε κόκκινο, κίτρινο και κυανούν.

8 σχόλια:

Margo είπε...

Μας κρατάς διαρκώς έξω απ΄το γαλαξιακό μας σύστημα. Ούτε καν σε άλλον πλανήτη.. καλά κάνεις κατά τη γνώμη μου γιατί ανοίγοντας τόσο οι ορίζοντες αλλάζει και η σκέψη!
Καλημέρα :)

α Κενταύρου είπε...

@ Margo
Ταξίδι στο άγνωστο η μελέτη του σύμπαντος.Είναι η πιο ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα μας τοποθετεί στη σωστή θέση μέσα στο σύμπαν.Μας βγάζει από την εγωιστική άποψη ότι ο άνθρωπος είναι το κέντρο του σύμπαντος. Τα συμβαίνοντα στη Γη είναι ασήμαντα και δεν επηρεάζουν το σύμπαν .

ξωτικό είπε...

Όπως το είπατε και οι δυό ,ανοίγει το μυαλό και μας βάζει να σκεφτούμε με άλλο μέτρο κι απο κοντά πάντα και η απορία : μα είναι δυνατόν να είμαστε οι μόνοι σ'όλο αυτό τεράστιο σύμπαν ; .......


Καλό βράδυ Αστερισμούλη !!

α Κενταύρου είπε...

@ ξωτικό
Δεν είμαστε μόνοι!! αλλά τουλάχιστον τώρα με τα μέσα που διαθέτουμε είμαστε απομονωμένοι.

ξωτικό είπε...

χμμμ άρα ούτε οι άλλοι διαθέτουν καλύτερα μέσα να υποθέσω ε ;-)

Τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι παρήγορο ή απογοητευτικό πάντως σίγουρα η όλη περιέργεια είναι γοητευτική γι αυτό και ευχαριστούμε που μας την υπενθυμίζεις ειδικά τώρα που μας έχει καταπιεί ο μικρόκοσμός μας ....

Άιναφετς είπε...

Η εικόνα είναι πανέμορφη και όταν σου έχουν "εντοπίσει" και τα κόκκινα, κίτρινα και μπλε "δεδομένα", σιωπάς μπροστά στο μεγαλείο!
ΑΦιλιά Μιχάλη και ευχαριστώ που δεν ξεχνάς και τους "παλιούς" μπλογκόφιλους! :)

α Κενταύρου είπε...

@ξωτικό
Η υπάρχουσα θεωρία του Αϊνστάιν βάζει περιορισμό στη ταχύτητα .Η μέγιστη ταχύτητα στη φύση είναι η ταχύτητα του φωτός. Επίσης όσο πλησιάζει ένα όχημα τη ταχύτητα του φωτός αυξάνει η μάζα του άρα αυξάνει η ενέργεια που απαιτείται για να κινηθεί.Θεωρητικά ένα υλικό αντικείμενο όταν αποκτήσει τη ταχύτητα του φωτός γίνεται άπειρη η μάζα του.Το φως έχει ταχύτητα 300000χιλ το δευτερόλεπτο αλλά δεν έχει μάζα.Συμπέρασμα η άμμεση αλλά και η έμμεση επικοινωνία είναι αδύνατη όχι για τεχνικούς λόγους αλλά διότι η φύση σύμφωνα με τη κρατούσα θεωρία δεν το επιτρέπει!!!Σε αυτό που ελπίζουμε είναι να ισχύει κάτι άλλο στη φύση που δεν γνωρίζουμε.

α Κενταύρου είπε...

@ Άιναφετς
Kαι γω ευχαριστώ για τη παρουσία σου.