Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Διαστημόπλοιο Cassini-Huygens

Το διαστημόπλοιο Cassini-Huygens είναι μια κοινή αποστολή ρομποτικού διαστημικού οχήματος από τη NASA, την Ευρωπαϊκή επιτροπή διαστήματος (ESA) και την ιταλική επιτροπή διαστήματος(ASI) για την μελέτη του Κρόνου και των φυσικών δορυφόρων του.
Το διαστημόπλοιο αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία: το σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την ΝΑSΑ Cassini Orbiter, που ονομάζεται έτσι για να τιμηθεί ο Ιταλο-Γαλλικής εθνικότητας αστρονόμος Τζιοβάνι-Ντομένικο Κασίνι (Giovanni Domenico Cassini), καθώς και το συνοδευτικό σκάφος που είναι σχεδιασμένο από την ΕSΑ με το όνομα Huygens που οφείλει το όνομά του στον ολλανδό αστρονόμο, μαθηματικό και φυσικό Κρίστιααν Χόιχενς (Christiaan Huygens). Το Κασσίνι είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που τίθεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Κρόνο και το τέταρτο που επισκέπτεται τον Κρόνο.

6 σχόλια:

Άιναφετς είπε...

Καλέ τι γίνεται εδώ;
Δεν λαμβάνω τις αναρτήσεις σου Μιχάλη μου, και ξαφνικά που μου "ήρθε" να σ' επισκεφτώ για να μελετήσω μια παλιότερη ανάρτηση σου βλέπω πολύ πολύ ενδιαφέρον νλεο υλικό και χαίρομαι πολύ!!!

ΑΦιλιά πολύ χαμογελαστά!

ΥΓ: Σου έχω κι εγώ κάτι που θα σου αρέσει! ;-)

α Κενταύρου είπε...




@Άιναφετς Kαλώς την!!!Με την μακροχρόνια απουσία μου έμεινα χωρίς αναγνώστες!!!Αύριο φεύγω για διακοπές στο χωριό μου στην Αρκαδία.Καλές βουτιές στη Σκιάθο!!

Άιναφετς είπε...

Καλά να περάσετε!
Να κάνετε και καμιά βουτιά και για μένα, γιατί η λέξη Σκιάθος προς το παρόν φαντάζει όνειρο θερινής νυχτός!
ΑΦιλιά πάντα τρυφερά! :)


Άιναφετς είπε...

Και σήμερα σου έχω κέρασμα!
ΑΦ! πολλά πολλά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Καιρο ειχα να περασω απο τη μπλοκογειτονια ,αλλα τωρα ηρθα αφηνοντας τις καλυτερες ευχες μου για ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!Να εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το σπιτικο σου!!♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫══♫══♫══♫ ♫═.♫══♫══♫══♫ (●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)(●◡●)Πιστευω να περασες ομορφα στην Αρκαδια ειναι η γιαγια μου απο εκει :)Γορτυνια

α Κενταύρου είπε...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
Φθινόπωρο στην Αρκαδία ,αρχίζει ο τρύγος.Όμορφα είναι .