Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Μια νέα αφγανή γυναίκα έχει το θάρρος να παρουσιάζει το πρόσωπό της στο κοινό για πρώτη φορά μετά από  5 χρόνια που οι Taliban  εφάρμοσαν το νόμο της Sharia, περιμένοντας σε ένα κέντρο διανομής τροφίμων στο κέντρο της Καμπούλ στις 14 Νοεμβρίου 2001, αψηφώντας την εντολή του Ισλάμ και των Taliban που ζητούν όλες οι γυναίκες να κρύβουν το πρόσωπό τους κάτω από τη Μπούργκα.



17 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Zεί ακόμη αυτό το θαρραλέο κορίτσι; Γνωρίζεις;

Dimos είπε...

Ας ελπίσουμε ότι ναι! Μπράβο της.

karfoma είπε...

Οι μουσουλμάνες να δίνουν αγώνα στην Ευρώπη για να τους επιτραπεί να φέρουν μαντίλα, και στο Αφγανιστάν να θεωρείται πράξη αυτοθυσίας αν τολμήσει κάποια και την αφαιρέσει! Οποία αντίφαση!

ELvA είπε...

Kαλησπερα και καλως σας βρηκα ;)

Εχουμε πολυ δρομο ακομα για να καταφερουμε να σπασουμε ταμπου, λαθος νοοτροπιες και να επιτυχουμε εξισωση μισθων γι αντρες γυναικες και ισα δικαιωματα.

Μπραβο σε οσες και οσους συντελουν προς αυτη τη κατευθυνση επειδη μονο προς τα εκει υπαρχει ελπιδα για το μελλον.

Χαιρετισμους απο τη Σουηδια!

Margo είπε...

Η φωτογραφία είναι συγκλονιστική... δεν είναι τραγικό, να συγκλονίζει μια εικόνα επειδή φαίνεται το πρόσωπο μίας γυναίκας;

Καλή σου νύχτα Κένταυρε

dimitris είπε...

Δασκαλε καλημερα,τι να σου γραψω, μαλλον κατι τετριμμενο που ισως αυτος που το πρωτοειπε επιασε με δυο λεξεις ολο το νοημα της εκαστοτε θρησκειας, ελεγχος,υποταγη,προσμονη,εγκαταληψη,μοιρολατρεια, η θρησκεια ειναι το οπιο των λαων. Ο παππους μας ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το θέμα και η φωτογραφία, παρ΄όλο που ανήκω σ΄εκείνους που πιστεύουν ότι τα περισσότερο "κρυμμένα πρόσωπα" κυκλοφορούν σ΄όλες τις κοινωνίες, δια νόμου ακάλυπτα.

Καλημέρες σου

ξωτικό είπε...

Kαι Αρκάς και Λάκων !!!!!
Η μοίρα της γυναίκας είναι η μοίρα του κόσμου λέει...
Είθε να μην υπάρχει τέτοια μέρα κάποτε.
(Στην Ρωσία είναι μια απ'τις ελάχιστες αργίες !!!!!! έτσι το λέω γιατί το έμαθα πρόσφατα
και μου έμεινε..είναι τουλάχιστον εξαιρετικά τιμητικό)
οι... καρέτα καρέτα σ'ευχαριστούν εκ βάθους καρδίας !!!
(Κι ας μας θεωρείς περισσότερο... ξωτικιές απο του λόγου σου)

A.G.Selena είπε...

Είναι ντροπή να υπάρχουν ακόμα γυναίκες οι οποίες ζουν σε τέτοιες συνθήκες!!!ΝΤΡΟΠΗ!!!

Κένταυρε μου τα φιλιά μου!

a-kentavrou είπε...

@kariadida62
@Elva
@Margo
@ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ ΑΛΩΝΙ
@ξωτικό
@Selena
Yπάρχουν και στη Ελλάδα Ταλιμπάν!Ταλιμπάν δεν είναι αυτοί οι δύο κύριοι που φωτογραφίζονται με το δύστυχο αυτό πλάσμα τη Τζούλια.Ταλιμπάν δεν είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη που δεν προστατεύει τη γυναίκα όταν μετατρέπεται σε εμπόρευμα!Ταλιμπάν δεν είναι ο εργοδότης που απολύει την έγkυο γυναίκα?
@Dimo
@dimitris
@karfoma
για να κάνουμε μια ενδοσκόπιση μήπως κρύβεται κανένας Ταλιμπάν μέσα μας?

Άιναφετς είπε...

Μάλιστα Μιχάλη, χαίρομαι για το επαναστατικό σου ύφος και ήθος. Η γιορτή της γυναίκας έχει αυτή την έννοια, να "θυμίζει" που την "φέρανε" οι άνδρες μέσα από τους αιώνες... τώρα πολλοί άνδρες το πληρώνουν ποικιλοτρόπως!
Ευχαριστούμε και να έχεις μια όμορφη μέρα!

a-kentavrou είπε...

@Αιναφετς
Κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει τέτοια γιορτή γιατί η γυναίκα δεν είναι προστατευόμενο είδος σαν τη χελώνα καρέτα-καρέτα..Δικαιολογείται μόνο για να μας "θυμίζει" τα λάθη της ανδροκρατούμενης κοινωνίας.

Άιναφετς είπε...

Εύγε, θα σου βάζανε σχολείο...αν φυσικά ο εξεταστείς ήταν γυναίκα!
Τώρα επειδή πραγματικά ντρέπομαι να γράψω σχετικά...δες ποια είναι η παγκόσμια μέρα την Κυριακή 14 Μαρτίου...μπήκε ο κατάλογος στο blog μου τυχαία!!!Ο σύντροφος μου υποστηρίζει, ότι είναι η μέρα του άνδρα και ότι το σκάρωσαν γυναίκες! Προσωπικά είναι ότι ποιο κακόγουστο έχω ακούσει τελευταία, (σχεδόν)...

a-kentavrou είπε...

@Aιναφέτς
Εχεις δίκιο "Παγκόσμια ημέρα μπριτζόλας και ......."Αμερικανιές.Δουλειές για τη Τζούλια.
Οσο για το εύγε μην είσαι τόσο σίγουρη ,η Φιλόλογος σύντροφος μου λέει ότι μερικές φορές συμπεριφέρομαι σαν Ταλιμπάν!!!!!

σταγόνα είπε...

Yπάρχουν και στην Ελλάδα και παντού Ταλιμπάν!!! ισως να κρύβεται και ένας μέσα μας..
πόσο δίκιο έχεις..

α Κενταύρου είπε...

Αφομιώνω =αφομοιώνω γιατί ως Ταλιμπάν τη άλλο να κάνω στη θηλυκού γένους ορθογραφία!!!!!

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Καθυστερημένη επίσκεψη και μια ευχάριστη έκπληξη: δεν βρήκα λουλουδάκια κι ευχές για χρόνια πολλά στις γυναίκες, αλλά εύστοχη φωτογραφία και, έστω και "ανορθόγραφη" ;), περίσκεψη.
Μια σκέψη ακόμα, ως απάντηση στην παρατήρηση που έκανε το karfoma: αν το καλοεξετάσει κανείς, θα δει ότι η αντίφαση είναι μόνο επιφανειακή. Και το ακάλυπτο πρόσωπο στο Αφγανιστάν και η μαντίλα στην Ευρώπη έχουν κοινό παρονομαστή τη διεκδίκηση της ταυτότητας εκ μέρους της γυναίκας. Άλλη μια απόδειξη ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας