Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble ανακάλυψε το πιο απομακρυσμένο Γαλαξία που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα στο Σύμπαν.


  Oι Αστρονόμοι έχουν ωθήσει το Διαστημικό τηλεσκόπιο Ηubble της ΝΑSA στα όρια του, βρίσκοντας αυτό που πιστεύουν ότι είναι το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα στο σύμπαν,150 εκατομμύρια έτη  περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ του.Το φως ταξίδεψε 13,2 δισεκατομμύρια έτη φωτός μέχρι  να φτάσει το τηλεσκόπιο Hubble.
Αυτό το αμυδρό αντικείμενο ,ονομαζόμενο UDFj-39546284,είναι ένας σφαιρικός γαλαξίας μπλε αστεριών τα οπoία υπάρχουν 480 εκατομμύρια έτη   μετά τη μεγάλη έκρηξη που δημιούργησε το σύμπαν,μόνο 4% της ηλικίας του σύμπαντος.H ηλικία του σύμπαντος είναι 13,7 δισεκατομμύρια έτη .Πάνω από μια εκατοντάδα τέτοιων mini- γαλαξιών χρειάζονται για να κατασκευάσουν το γαλαξία (Milky Way Galaxy)στον οποίο ανήκει το δικό μας ηλιακό σύστημα.
Oι Αστρονόμοι εξεπλάγησαν διότι βρήκαν μια απόδειξη ότι ο ρυθμός δημιουργίας άστρων αυξήθηκε απότομα μέσα σε μια χρονική περίοδο 200 εκατομμυρίων ετών .
«Είδαμε μεγάλες αλλαγές στο ρυθμό γέννησης των άστρων που μας οδηγεί στη σκέψη ότι αν πάμε πίσω στο χρόνο πρόκειται να δούμε πιο δραματικές αλλαγές στη ταχύτητα δημιουργίας των άστρων»λέει ο Garth Illingworth of the University of California at Santa Cruz.Ο ρυθμός γέννησης των άστρων αυξάνει κατά μια δεκάδα  από τα 480 εκατομμύρια έτη στα 650 εκατομμύρια έτη μετά τη μεγάλη έκρηξη. (Big Bang.)
«Οι παρατηρήσεις αυτές μας παρέχουν καλύτερη ιδέα για τα πιο αρχέγονα αντικείμενα  που ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί»προσθέτει ο Rychard Bouwens of the Leiden University in the Netherlands.
Οι αστρονόμοι δεν ξέρουν ακριβώς πότε τα πρώτα αστέρια εμφανίστηκαν στο σύμπαν, αλλά  κάθε βήμα μακρύτερα από τη Γη μας φέρνει πιο κοντά στα  πρώτα χρόνια δημιουργίας του σύμπαντος, όταν τα αστέρια και οι γαλαξίες μόλις άρχιζαν  να δημιουργούνται  στον απόηχο της Μεγάλης Έκρηξης. «Κινούμαστε σε μια χρονική περίοδο  όπου υπάρχουν μεγάλες αλλαγές  σε εξέλιξη. Άλλα 200 εκατομμύρια έτη   πιο κοντά στο μεγάλο  Big Bang, θα είναι η στιγμή όπου οι πρώτοι γαλαξίες άρχισαν να δημιουργούνται», λέει ο Illingworth.
Οι Bouwens and Illingworth ανακοίνωσαν την ανακάλυψη τον Ιανουάριο στο Βρετανικό επιστημονικό περιοδικό Nature.
Οι πιο απομακρυσμένοι πρωτο-γαλαξίες που Illingworth αναμένει , θα  απαιτήσουν  την ανάλυση στο υπέρυθρο του φωτός που θα λαμβάνει το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA , το οποίο είναι ο διάδοχος του Hubble. Έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει έως το τέλος αυτής της δεκαετίας,το τηλεσκόπιο  Webb θα παρέχει την επιβεβαίωση με φασματοσκοπικές μετρήσεις των αντικειμένων που είναι σε τεράστια απόσταση και μελετώνται σήμερα με το Ηubble.Μετά από ενός έτους λεπτομερείς αναλύσεις ,το αντικείμενο ταυτοποιήθηκε ,με τα δεδομένα που πάρθηκαν το καλοκαίρι του 2009 και 2010, με τη βοήθεια της  κάμερας υπερύθρων βαθέως πεδίου του Ηubble (Hubble Ultra Deep FieldInfrared (HUDF-IR).Η κάμερα τοποθετήθηκε το Μάιο του 2009 κατά τη τελευταία αποστολή του διαστημικού λεωφορείου που είχε στόχο την επισκευή του Ηubble.
Το αντικείμενο εμφανίζεται ως μια αμυδρή κουκκίδα της αστροφεγγιάς στο τηλεσκόπιο Hubble. Είναι πολύ νέος  και πολύ μικρός γαλαξίας για να έχει τη γνώριμη σπειροειδή μορφή που είναι χαρακτηριστική των γαλαξιών στο τοπικό σύμπαν. Αν και μεμονωμένα άστρα του δεν μπορεί να μελετηθούν από το Hubble, τα στοιχεία δείχνουν ότι  είναι ένα συμπαγής γαλαξίας  θερμών αστεριών που άρχισε να σχηματίζεται πάνω από 100 – 200εκατομμύρια  χρόνια  από τη στιγμή της παρατήρησης του, από το αέριο που παγιδεύτηκε σε μια  περιοχή της σκοτεινής ύλης.
Αυτός ο πρωτο-γαλαξίας είναι ορατός  στα απώτερα μήκη κύματος του υπέρυθρου που μπορούν να παρατηρηθούν από το Ηubble.Το τηλεσκόπιο Webb θα παρατηρεί σε ευρύτερα μήκη κύματος στο υπέρυθρο, θα είναι μια τάξη μεγέθους πιο ευαίσθητο ,επιτρέποντας τη μελέτη αρχέγονων γαλαξιών σε μεγαλύτερες αποστάσεις και πιο κοντά χρονικά στη Μεγάλη Έκρηξη.
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Webb αναμένεται να προσδιορίσει γεγονότα μέχρι 15,275  εκατομμύρια έτη  και πιθανόν πέραν από αυτό το όριο μετά από τη Μεγάλη Έκρηξη.
Γαλαξίας NGC 1512 στο ορατό φως.

Η υποθετική  ιεραρχική ανάπτυξη των γαλαξιών - από αστρικές μάζες σε μεγαλοπρεπείς σπειροειδείς  και ελλειπτικούς γαλαξίες  - δεν ήταν  εμφανής  μέχρι να τεθεί σε τροχιά το διαστημικό τηλεσκόπιο Ηubble. Τα πρώτα 500 εκατομμύρια έτη  είναι  τώρα  το κεφάλαιο που λείπει στην ιεραρχική ανάπτυξη των γαλαξιών. Δεν είναι σαφές πώς συναρμολογήθηκαν  οι αστρικές δομές  του  σύμπαντος  , από μια συσκοτιζόμενη  , ψυχόμενη θερμή μπάλα μετά το Big Bang. Όπως με ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο, οι αστρονόμοι γνωρίζουν ότι πρέπει να υπήρχε μια πρώιμη περίοδο με   ραγδαίες αλλαγές που θα καθόριζε τις αρχικές συνθήκες για να κάνει το σύμπαν των γαλαξιών αυτό που είναι σήμερα.

1)Yπέρυθρος ακτινοβολία(ΙR)  είναι αόρατη ακτινοβολία που εκπέμπεται από κάθε θερμό σώμα όπως πχ από το σώμα του καλοριφέρ.Στο ηλεκρομαγνητικό φάσμα είναι πέραν του ερυθρού με μήκη κύματος από 700 νανόμετρα έως 1 χιλιοστό.
2)Η παρατηρήση με διαστημικά τηλεσκόπια έχει το πλεονέκτημα ότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα ουράνια σώματα δεν απορροφάται από την γήινη ατμάσφαιρα.
3) Milky Way Galaxy ονομάζεται ο γαλαξίας μας  και είναι σπειροειδής γαλαξίας .Φαίνεται στον νυκτερινό ουρανό σαν μια νεφελώδης ζώνη  που ο λαός  ονομάζει Ιορδάνη ποταμό.
Πηγή: NASA

38 σχόλια:

~reflection~ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
~reflection~ είπε...

Μέσα στο πιο βαθύ βλέμμα της Γυναίκας!....

ξέρω...
ξέρω....

{έφυγα!!...}

http://www.youtube.com/watch?v=rPWEypjh58Q

VAD είπε...

Αλλη μια φορά ζαλιζομαι με την απεραντοσύνη του Σύμπαντος,κι αυτή τη φορά υπευθυνη η αναρτηση σου:)

Καλημέρααα...

kariatida62 είπε...

Oταν ακούω διαστημικές εξηγήσεις μπερδεύομαι ακόμα περισσότερο.
π.χ. Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως εμείς στον πλανήτη γη που βρίσκεται στον "γαλατένιο" γαλαξία μπορούμε να διακρίνουμε τον ίδιο τον γαλαξία στον οποίο βρισκόμαστε μέσα!
Δεν τον βλέπουμε ενώ είμαστε έξω απ'αυτόν στο διάστημα, αλλά μέσα σ'αυτόν!
Πώς γίνεται αυτό, δεν τόχω καταλάβει...
Έχει σχέση με το σπειροειδές σχήμα του?
Εχω ψάξει κατα καιρούς βρήκα κι'αυτό εδώ το
το χαζοχαρούμενο αλλά και πάλι δεν τόνιωσα!
Χαχαχαχαχα! Πούναι τώρα ο αστρονόμος φυσικός να μου την πει? χαχαχαχχαχαχα!
Μου φαίνεται θ'αρκεστώ στο τραγουδάκι της ποιήτριας και θα λειτουργήσω κι'εγώ ως Μαμούνι...
AΣΤΕΡΙ ΜΟΥ

Ξεφύγαμεεεεεεεε reflection! xaxaxaxa! Toυ τοκαναμε καλοκαιρινό του κου καθηγητή!!χαχαχα!

Thalassenia είπε...

Kι επειδή εγώ δεν ξέρω από τέτοια...
χαιρετώ και εύχομαι Καλή Πρωτομαγιά.

α Κενταύρου είπε...

@~reflection~
Nαι κατάλαβα κατάλαβα θέλεις να τονίσεις ότι η γυναίκα είναι το σύμπαν ολόκληριο στη ζωή ενός άντρα!!!Είναι και η μαύρη τρύπα όμως εκείνο το περίεργο αστρικό αντικείμενο με τη μεγάλη πυκνότητα και το μικρό όγκο που καταπίνει ότι το πλησιάζει χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

α Κενταύρου είπε...

@ VAD
Απέραντο,άναρχο,ατελεύτητο,άγνωστο!μέσα σε αυτό ένα ζουζούνι ο άνθρωπος να ψάχνει.

α Κενταύρου είπε...

@kariatida62
Είναι σπειροειδής γαλαξίας για να τον δούμε όπως το γαλαξία της ανάρτησης, πρέπει να πάμε σε μια απόσταση τουλάχιστον 30000 έτη φωτός .Πράγμα αδύνατο.Από τη γαλακτερή ζώνη του ουρανού που ανήκει σε μια σπείρα του υποθέτουμε τη μορφή του.
Kαλύτερη εκτέλεση του τραγουδιού δεν είναι με το Γαιτάνο αλλά με τη Μελίνα Μερκούρη.
Καλοκαιρινό έγινε για να μπορείς να βλέπεις τα άστρα!!!!

kariatida62 είπε...

Λοιπόν Κένταυρε σε μουρλάναμε και τις Πρωτομαγιές τις έκανες Πρωτοχρονιές! χαχαχαχαχα!
Ου μπλέξεις με τις γυναίκες και σε σένα έπεσαν οι πιο μουρλές!
Δεν εννοούσα τον καινούργιο γαλαξία που ανακαλύφθηκε αλλά τον δικό μας!
Πώς τον βλέπουμε στον ουρανό το βράδυ, εφ'όσον είμαστε μέσα σ'αυτόν?

Προτίμησα την έκδοση του Γαιτάνου και όχι της Μερκούρη για να μη μου βγει πολύ ερωτικό και μ'αρχίσεις στις αποβολές αλλά αφού το τραβά η ψυχή σου η Μελίνα δική σου απο μένα!

α Κενταύρου είπε...

@ kariatida62
Για να δούμε μια πολυκατοικία πρέπει να πάμε έξω από αυτή σε μια απόσταση ας πούμε 100 μέτρα.Αν είμαστε μέσα πολύ σωστά δεν βλέπουμε την ολότητα βλέπουμε ένα μικρό μέρος,από αυτό το μικρό μέρος υποθέτουμε το σύνολο.
Αυτή η γαλάζια ζώνη ανήκει σε σπείρα του γαλαξία μας με εκατομμύρια αστέρια με μαθηματικούς υπολογισμούς σε ταχύτητες ,ακτίνες κλπ υποθέτουμε τη μορφή του υπολοίπου κοματιού που είναι το μεγαλύτερο και δεν είναι ορατό.

α Κενταύρου είπε...

Ο/Η α Κενταύρου είπε...

@ Thalassenia
Δεν ξέρεις από τέτοια!!!!!καιρός να μάθεις!!!!
Καλή Πρωτομαγιά Λουλουδιασμένη και Αγωνιστική.

~reflection~ είπε...

οοοοοοοοοχι κου καθηγητή...

Θελω να τονίζω πως η Γυναίκα είναι το Σύμπαν του ΟΛΟΥ, που εμπεριέχει τους Γαλαξίες γιατί τους γεννα.....

Γονιδιακή Κληρονομιά που φέρει συμπεριφερόνια Γυναικείας Εμβάθυνσης..

γι'αυτό υπάρχουν οι Μαύρες Τρύπες..
παλεύουν να απεικονίσουν τη Μήτρα που γεννα ΚΟΣΜΟΥΣ αιωνες επί αιώνων.....

ΟΛΑ γυρω μας είναι απεικονίσεις..

ο μακρόκοσμος μιμείται τον μικρόκοσμο και τούμπαλιν....


κου Καθηγητά,
ποιος επιστήμονας μπορεί να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τον ΠΙΟ μακρινό ΓΑΛΑΞΙΑ που κρύβει η Γυναίκα στο ΠΙΟ βαθύ βλέμμα του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ της Ψυχής της????

Πόσο καλοί ειναι οι επιστήμονες στην αποκρυπτογράφηση των ειδωλων της Γυναικείας Ψυχής πανω στους Καθρεφτες των ματιων της????......


{περιμενω στο πρωτο θρανιο με πολλή αγωνια την απαντηση......}


Φιλακια.....
διπλα μου κάθεται η Καρυ..
το Μαμούνι έβαλε τραγουδακι
και
οι ΤΡΕΙΣ μαζί περιμένουμε την Επιστημονική σας Αποψη πανω στα αιώνια Φιλοσοφικά Ερωτήματα που ταλλανίζουν τη Σκέψη των τσιγγάνων Ποιητών...



http://www.youtube.com/watch?v=IY-lMhbvhlI

Ανώνυμος είπε...

Τωρα μάλιστα!!!
Ο κοσμος σου ειναι πολυ καλυτερος απο εκεινον των γαλαζοαιματων!

kariatida62 είπε...

@reflection:Λέγε τέτοια εσύ ότι καθόμαστε στο ίδιο θρανίο και βάζουμε το Μαμούνι να μας τραγουδά και καινούργιος κύκλος θ'ανοίξει περί "κυκλωτικών" κλώνων!!! Τ'άκουσα κι'αυτό και ετοιμαστείτε...χαχα!

Κουυυυυυύλα εσύ μας έχεις ξεφύγει απο τους γαλαξίες των κλώνων...βρες τον δικό σου κλώνο γιατί δεν σε βλέπω καλά...χαχα θα μείνεις εκτός Νυμφώνος! χαχαχαχα!

α Κενταύρου είπε...

@reflection


Δεν θα σου απομυθοποιήσω το ονειρικό ,ερωτικό,γυναικείο σύμπαν!!Θα επισημάνω ότι το γυναικείο μυστηριώδες σύμπαν δεν είναι μόνο αυτόφωτο είναι και ετερόφωτο εκπέμπει λάμψεις ευτυχίας γιατί υπάρχει και το σερνικό σύμπαν .Αυτό το ορμητικό ,βίαιο ,κατακλυσμιαίο σύμπαν στην ύπαρξη του γυναικείου σύμπαντος που δημιουργεί μαζί του καινούργια σύμπαντα!!!!!
Χωρίς αυτό το γυναικείο σύμπαν συρρικνώνεται γίνεται μια αβυσσαλέα μαύρη τρύπα που καταποντίζει μέσα του κάθε λάμψη.

α Κενταύρου είπε...

@ Coula
O μαμούχαλος φίλησε μια μαμούχαλη που έσερνε πίσω της η γελοία ένα άσπρο σεντόνι σαν σάβανο ,κρίμα στα νιάτα τους και στην ομορφιά τους,φύγαμε να εξαφανιστούμε πρωτομαγιά που είναι στα περατα του σύμπαντος να μη τους βλέπουμε και χάσουμε την ψυχική μας ισορροπία.

α Κενταύρου είπε...

@kariatida62
Αγαπητή Κυρία παράτησε τα θρανία,τους κλώνους "κυκλωτικούς" δεν καταλαβαίνω, πάρε το αγόρι σου και τρέχα να μυρίσεις το Μαη σε μια πλαγιά,μάζεψε παπαρούνες μαργαρίτες φτιάξε στεφάνι στόλισε το μπαλκόνι σου .ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ το ξέχασες?Σήμερα θα λύσουμε τα αιώνια Φιλοσοφικά Ερωτήματα που ταλλανίζουν τη Σκέψη των τσιγγάνων Ποιητών...που λέει η ποιήτρια από το Βορρά?

Άιναφετς είπε...

Αχ! Πώς την πάτησες έτσι Μιχάλη μου, πρωτομαγιάτικα!!!
Εσύ με καλές προθέσεις προσπαθείς να μας ενημερώσεις και οι "μαθητές"...τον χαβά τους...πολύ μου αρέσει όλο αυτό το ανοιξιάτικο παιχνίδι!
Καλό σας* μήνα και ευχαριστούμε!!!
* Της Δώρας! :))

Ανώνυμος είπε...

Και καλά κανατε!!!
Η αληθεια ειναι πως ο κοσμος τους δινει αξια! Για να μη στεκοταν κανεις στους βρετανικους δρομους για να τους δει;;
Τα ζωα!!! Και με το σαβανο εχεις δικιο!
πφ ανατριχιασα

α Κενταύρου είπε...

@Άιναφετς
Bλέπει τα ανθρώπινα καμώματα το αρχοντικό κυρίαρχο σύμπαν και γελάει ,όσο για τη μαθητιώσα νεολαία παιχνίδια θέλει, δικαιολογούνται τα αγόρια και τα κορίτσια.
Κόψε μαργαρίτες και παπαρούνες στο εξοχικό σου και φτιάξε στεφάνι και ας αφήσουμε το πριγκιπικό ζευγάρι να απολαύσει αυτό που πρέπει να απολαμβάνει το κάθε φυσιολογικό ζευγάρι σε αυτή τη φάση της ζωής του.

α Κενταύρου είπε...

@Coula
Η αλήθεια είναι έστω και από άλλους λόγους κινούμενοι-το δέχομαι για να σκεφτούμε ,να μουντζώσουμε -τη ματιά μας την ρίξαμε και δεν είμαστε και Άγγλοι!!!

Margo είπε...

Μου αρέσει που μιλάμε για έναν νέο γαλαξία και ταυτόχρονα για εκατομμύρια χρόνια ύπαρξής του. Απέραντο το σύμπαν και ακολουθεί τους φυσικούς κανόνες της γέννησης και του θανάτου. Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι, αν και αυτό το bing bang διαφοροποιεί λίγο τα πράγματα, όσο μπορώ να το καταλάβω.
Καλό μήνα Κένταυρε

α Κενταύρου είπε...

@Margo
Η έννοια του θανάτου δεν υπάρχει στην υλοενέργεια,υπάρχει η έννοια του μετασχηματισμού.Το θέμα της γέννησης είναι υπό έρευνα.Η επιστημονική σκέψη τείνει προς την άποψη της δημιουργίας από το μηδεν και ψάχνει το μηχανισμό δημιουργίας.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

IonnKorr είπε...

Κένταυρε

Είναι τόσο όμορφα αυτά τα Αστροφυσικά θέματα.

Όμως δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει η απόλυτη άγνοια.

Βλέπεις κάποτε υπήρχε το μάθημα της Κοσμογραφίας αλλά στα πλαίσια της αναβάθμισης του "Γνωσιακού Επιπέδου των Ελλήνων" κόπηκε όπως και η Γεωλογία.

α Κενταύρου είπε...

@IonnKorr
Oι επιλογές μαθημάτων στην εκπαίδευση που έγιναν στη δεύτερη εποχή της Πασοκοκρατίας συγκεκριμένο κομματικό στέλεχος για να προωθήσει το δικό του βιβλίο που γράφτηκε τότε που τα χρήματα της ευρωπαικής ένωσης τα καρπώνοταν οι ευνοούμενοι του κόμματος επέβαλε την αντίληψη να καταργηθούν τα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα ,προηγουμένως ένας άλλος οπαδός της αλλαγής είχε μετατρέψει το μάθημα της Φυσικής από μάθημα γνωριμίας με την επιστήμη και τους νόμους της σε μάθημα ιστορίας των φυσικών επιστημών.Το παντοδύναμο κόμμα παντού σε κάθε πτυχή της κοινωνικής,εκπαιδευτικής,οικονομικής ζωής.Σου θυμίζει Σοβιετία?

IonnKorr είπε...

Κένταυρε

Λοιπόν αρκετοί οικονομολόγοι στο εξωτερικό έχουν αναφέρει ότι η Ελλάδα υπήρξε το κράτος που εφάρμοσε το "Σοβιετικό σύστημα" με μεγαλύτερη πιστότητα ακόμα και από τις κομμουνιστικές χώρες.

Ξέρω, εκ των έσω, αρκετές λεπτομέρειες της "κατεδάφισης" των θετικών μαθημάτων στην Μέση Εκπαίδευση.

Πάντως δεν φταίει το ακριβώς το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε (και συνεχίζει να υπάρχει) μια συνολική απαξίωση των Επιστημών από το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Γιατί όταν ζεις, ως χώρα, με τις επιδοτήσεις και τα δάνεια, αρχικά των Προστάτιδων Δυνάμεων, μετά της Αμερικής και τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαθαίνεις να μην συνδέεις την Επιστήμη/Τεχνολογία με την οικονομία και την αύξηση των μισθών της χώρας.

Το μόνο που καταλαβαίνεις είναι ότι τα λεφτά σου αυξάνονται με την "Συνδικαλιστική Πίεση" και όχι με την "παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων".

Άρα, αξιοκρατία, Λογική και Επιστήμη δεν σου χρειάζονται. Σου αρκεί να παράγεις "Πολιτιστικές Εκδηλώσεις".

Οπότε η "σοβιετοποίηση" της Ελλάδας δεν ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ή της πίεσης του ΚΚΕ.

Ήταν το απότοκο της αφειδούς χρηματοδότησης από το Εξωτερικό χωρίς να υπάρχει έλεγχος για το πως διατίθενται τα χρήματα αυτά.

Οπότε, τώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει η ίδια οικονομικές δυσχέρειες, το πρώτο που κοιτάει να περικόψει είναι οι επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και οι εγγυήσεις των Ελληνικών Δανείων.

Οπότε τώρα αρχίζει ο χορός.

kariatida62 είπε...

@ΙΟΝΝΚΟRR: "Πάντως δεν φταίει το ακριβώς το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε (και συνεχίζει να υπάρχει) μια συνολική απαξίωση των Επιστημών από το σύνολο του Ελληνικού λαού."
Mα τι λες χρυσέ μου, ο ελληνικός λαός απαξίωσε τις επιστήμες και τα πανεπιστήμια?
Ο Ελληνικός Λαός κατήργησε επί μία 20ετία σχεδόν την Αρχαία ελληνική γραμματεία με αποτέλεσμα να βγούν στρατιές αγραμμάτων αποφοισάντων της Μέσης Εκπαίδευσης?
Ο Ελληνικός Λαός υποβίβασε τις σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων απο τις εξέχουσες 100 πρώτες παγκόσμιες θέσεις στις οποίες κάποτε φιγουράριζαν το ΕΜΠ ή η ΑΣΟΕΕ κά?
Ο Ελληνικός Λαός έτρωγε και ακόμα τρώει τις επιχορηγήσεις για πανεπιστημιακές έρευνες ή οι κκ. Πανάρετοι και πανεπιστημιακοί μεγαλοκαθηγηταράδες και οι αυλές τους?(θυμηθείτε τι γινόταν επι δεκαετίες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με την σύνταξη του Σημίτη) σε οικογενειακά ταξίδια και άλλα προσωπικά έξοδα? ...Και τον έχουν ακόμα και χαράζει εθνική πολιτική σε θέματα παιδείας?
Ο Ελληνικός Λαός τα κάνει όλα αυτά ενώ ξεπουλιέται για να σπουδάσει τα παιδιά του στα καλύτερα σχολειά και Πανεπιστήμια της ημεδαπής και αλλοδαπής?
Μα τι εμπαθείς κατηγορίες είναι αυτές για τον απλό ελληνικό λαό που σε πρωταρχικό οικογενειακό σκοπό έχει αναγάγει την ανώτατη εκπαίδευση των παιδιών του?!!! Ημαρτον πια άνθρωπέ μου!!!
Δεν σ'εχω ακούσει ποτέ να πεις κουβέντα για όλους αυτούς τους γελοίους πρυτάνεις -ακαδημαικούς και πανεπιστημιακούς υπεύθυνους κατα το μεγαλύτερο ποσοστό για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση!
Για όλους αυτούς το κάνεις γαργάρα...γιατί άραγε?
Μήπως για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης???

α Κενταύρου είπε...

@IonnKorr
Nα σβήσω τη λέξη Πασοκοκρατία να την αντικαταστήσω με τη λέξη κομματοκρατία.Με την έννοια μια μικρή ομάδα κυβερνά τη χώρα με βάση το συμφέρον της και το συμφέρον των οπαδών της.
Αυτό που περιγράφεις έχει σχέση με το γενικότερο πρόβλημα των επιλογών που έγιναν σε αυτή τη χώρα από το κομματικό κράτος.Όσοι πίστευαν ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη δεν ακούστηκαν γιατί επικράτησαν οι απόψεις του ελληνοχριστιανικού προσανατολισμού στην εκπαίδευση που σε αυτό πρωταγωνιστεί και η εκκλησία που έχει κυρίαρχο ρόλο στην ελληνική κοινωνία.Πίστευαν και πιστεύουν ακόμη ότι με αυτό το είδος της εκπαίδευσης θα δημιουργήσουμε καλύτερους πολίτες.Είδες εσύ τα χρόνια που εφαρμόζεται αυτό το είδος παιδείας να γίνονται καλύτεροι οι πολίτες?Η ρεμούλα και η διαφθορά κυριαρχεί.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Διαβάζω τέτοια άρθρα μετά μανίας μπορώ να σου πω.

Όμως, ναι. Η επιστήμη έχει απαξιωθεί στην Ελλάδα πάρα πολύ και τα αποτελέσματα αυτής της απαξίωσης είναι πλέον πρόδηλα.

Εγώ,από τη μικρή μου θέση πάντως, κάνω ό,τι μπορώ. Και κάτι καταφέρνω. Η εμβέλειά μου όμως είναι πολύ μικρή. Δε φτάνει η προσωπική βούληση 10 ανθρώπων για να αλλάξουν τα πράγματα. Και για το λόγο αυτό δεν είμαι αισιόδοξη για το μέλλον μας.

Ποιος ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος άλλωστε μπορεί να είναι?????

α Κενταύρου είπε...

@Ionn ...μια συνολική απαξίωση των Επιστημών από το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Στο σημείο αυτό θα ταχθώ με την άποψη της Κάρυ,ο δυστυχής Έλληνας πάντα είχε σεβασμό στη γνώση.
Μάλιστα λέει και το σχετικό. Άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο.

α Κενταύρου είπε...

@δήμητρα♥♥♥q
Η επιστήμη έχει απαξιωθεί στην Ελλάδα πάρα πολύ και τα αποτελέσματα αυτής της απαξίωσης είναι πλέον πρόδηλα.
Συμφωνούμε και στις δυο επισημάνσεις ,ο Ιονας και οι Κάρυ διαφωνούν στο ποιός έχει την ευθύνη της απαξίωσης.

to alataki είπε...

Γοητεύομαι από τη φυσική και την αστρονομία, αλλά δεν μπορώ ν' αποφύγω τη σκέψη, πώς συμπορεύεται η απεραντοσύνη του σύμπαντος με την απέραντη ηλιθιότητα του πιο (υποτίθεται) νοήμονος όντος.
Πώς γίνεται να υπάρχει η μεγαλοφυία για τεράστια επιτεύγματα και την ίδια στιγμή η βλακεία να οδηγεί στην αυτοκαταστροφή;
Μήπως είναι αυτό που λένε πως μια κλωστή χωρίζει την ιδιοφυία από την τρέλα;
Παρεμπιπτόντως καλό μήνα...

α Κενταύρου είπε...

@to alataki
Το ερώτημα που βάζεις έχει μια απάντηση ότι η ανθρωπότητα προοδεύει τεχνολογικά αλλά καθυστερεί υπερβολικά σε επίπεδο κοινωνικών σχέσεων,βλέποντας τα γεγονότα στη Λιβύη σου δίνεται η εντύπωση ότι βρισκόμαστε στη προ Χριστού αιώνα.Το χθεσινό γεγονός άνθρωποι του πολιτισμένου κόσμου να χαίρονται για τη δολοφονία ενός ανθρώπου ας είναι και ο μεγαλύτερος εγκληματίας,χωρίς να περάσει από δίκη ,όπως προβλέπει το σύνταγμα αυτής της υποτίθεται δημοκρατικής χώρας.

Άστρια είπε...

:)Καλό μήνα αστέρια α και 3α του Κενταύρου!

Θα ξαναπεράσω να διαβάσω με προσοχή για τον γαλαξία, ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα:)

kariatida62 είπε...

Καλημέρα! Κάτι αγριάγκαθα της Άνοιξης μ'εστειλαν για Καλημέρες...
Ακου αγριάγκαθα! χαχαχαχαχαχαχαχχα!

α Κενταύρου είπε...

@kariatida62
αγριάγκαθα!
Tι εννοείς .Κάπου πάει το μυαλό μου!!!!

Άστρια είπε...

Τόσα μεγέθη, τόσες αποστάσεις μεταφρασμένες σε αριθμούς, που δεν χωράνε στο μυαλό, που δεν φτάνει μια ζωή να μετρηθούν.
Βέβαια η μεγαλύτερη χαρά του επιστήμονα είναι η ανακάλυψη της αληθειας ή έστω η προσέγγισή της κι ας μην έχει πάντα πρακτικό αποτέλεσμα.
Άλλη μια ανάρτηση για να θυμηθεί κανείς πόσο μικρός του τάχθηκε να είναι στον χρόνο και στον χώρο.

Για τον "Ιορδάνη ποταμό", δεν το ήξερα, μου το πρωτοείπε το fractal και μου άρεσε πάρα πολύ!

α Κενταύρου είπε...

Έχει σχεδόν πάντα πρακτικό αποτέλεσμα η μελέτη του φυσικού κόσμου σε οποιοδήποτε μέγεθος αντίθετα από τη κοινή αντίληψη.
Θα σου αναφέρω ένα απλό πρακτικό αποτέλεσμα της εξερεύνησης του διαστήματος είναι η κινητή τηλεφωνία Η ανάγκη για λείψη πολύ ασθενών ηλεκτρομαγνητικών σημάτων οδήγησε σε σχετική έρευνα.Μπορεί να μην έχει αποτέλεσμα άμεσο η γνώση η προσπάθεια όμως για την απόκτηση γνώσης οδηγεί σε έμμεσα οφέλη.